"Buildings at Briel, Hamme"
50 cm by 50 cm, acrylics on linen

 

 

 

 

50 cm by 50 cm, acrylics on linen

 

Gisteren was de opening van de groepstentoonstelling gepland waarvoor ik zes nieuwe werken maakte van bovenaanzichten. Bovenaanzichten die ik ging zoeken in de regio Hamme, meer bepaald rond de Durme, Driegoten, Den Bunt. Het licht van de tentoonstelling kon echter om technische redenen niet aan, waardoor de curator van deze tentoonstelling dan maar besliste om de spreekwoordelijke stekker helemaal uit te trekken. Kunst zonder belichting bleef in de schaduw en mocht niet zijn. In dit online parellel universum belichten we deze werken.

Ik had deze tekst geschreven over mijn bijdrage: 

 

Vroeger gingen we op reis met een papieren landkaart, toen volgde de gps en aansluitend werden applicaties zoals Google Maps populair. Vandaag is het dan ook heel gewoon om bovenaanzichten te zien en te interpreteren.

In 2019 en 2021 maakte ik gebruik van de bovenaanzichten op Google Maps. Ik vond deze beelden in vogelperspectief aantrekkelijk want ze lieten me toe trouw te blijven aan mijn eigen beeldtaal van abstraheren en vereenvoudigen. Ik beschilderde screenshots waarin ik naar patronen zocht: omheiningen en hagen, de oprit met de wagen, de daken van huizen, tuinen met trampolines en zwembaden.

Voor deze groepstentoonstelling over het land van De Pillecyn heb ik een nieuwe virtuele uitstap gemaakt en een aantal nieuwe bovenaanzichten van dit landschap gemaakt. Groene graslanden en bomenrijen geven maar weinig aanknopingspunten, maar de gebouwen die in dit landschap zijn neergeploft zorgen voor herkenbaarheid. Het zijn die composities van gebouwen die ik selecteerde voor deze nieuwe serie.

NEXT EVENTS:

may 4+5, 2024 open studio days

 

 

Sign up for the newsletter and follow us on Instagram - Facebook - Twitter - LinkedIn
 © Hilde Goossens