NEXT EVENTS:
april 15>30, 2023 de intimiteit van papier hamme
may 6+7, 2023 open studio days
may 13>24, 2023 coupee cahier - industriemuseum gent
september 9>24, 2023 de hamse schildersschool en het idcollectief versus het land van de pillecyn hamme

 

 

Ik ben nu enkele dagen terug van Boston en door mijn jetlag en berg mails heen, tijd om enkele indrukken te delen.

 

 

Veel vrije tijd was er niet, maar ik heb toch de tijd gevonden om twee musea gedeeltelijk te bezoeken; het ICA en het MFA. Ik ben op het punt gekomen waar ik beïnvloed wil worden door hedendaagse kunst, neemt niet weg dat ik heel veel respect heb voor de ruime collectie moderne kunst van het MFA, maar ik had de nood me te beperken.

 

 

Diezelfde dag had ik het ICA reeds bezocht in de vroege voormiddag. Naast de gewone collectie, bestaande uit werken die op de één of de andere manier een experiment of zoektocht inhouden, waren er ook nog tentoonstellingen van twee ijzersterke kunstenaars. De video animaties van Mary Reid Kelly waren echt top en een plezier voor het oog. De composities van straatkunstenaar Barry McGee waren dan weer verbazend hedendaags.

In de namiddag besloot ik dan ook het MFA te bezoeken, er was een tentoonstelling "Hippie Chic" en ik wou dat wel eens zien. Het was een kleine tentoonstelling. Teleurgesteld ging ik op zoek naar de afdeling hedendaagse kunst. De vaste collectie hedendaagse kunst van het MFA is echt verbazend, ik heb er een aantal werken gezien waarover ik de komende weken wil bloggen.

Voldaan door zoveel schoonheid stapte ik bijna de afdeling moderne kunst binnen, ik zag de impressionisten en het bekende bronzen ballerina beeldje van Degas ... Ik probeerde alles te negeren, draaide me snel om en probeerde de uitgang te vinden. Ik had genoeg gezien die dag, starend naar de grond ging het in snelle pas naar buiten, terug naar mijn hotel.

 

 (foto genomen in het MFA)

 

Natuurlijk, "All art has been contemporary", maar dat wil nog niet zeggen dat ik me vandaag door alles wil laten beïnvloeden. Morgen is er weer een andere dag. ;)

 

or follow us on Instagram - Facebook - Twitter - LinkedIn
© Hilde Goossens