"Mary Reid Kelley"s videos are an unconventional fusion of drawing, painting, sculpture, moving image, and theatrical performance. Combining live action abd stop-action animation, the artist layers visual and textual material to explore, often humorously, the roots of modernisme and the possibilities of language. The painted and masked star of her own videos delivers poetic monologues."

 

Toen ik binnenstapte in het eerste verduisterde zaaltje had ik meteen een wow-gevoel. De manier waarop de artieste dingen vervormd met verf is heel vernieuwend, ik hou van de zwarte ovale ogen, strak op dat witte gezicht. Daarbovenop is ze grappig, leuk om te horen, heel ritmisch en speels. Het bekoorde van begin tot einde.

 

 

 

In het tweede zaaltje was er meer van dat moois. Ik zal "I baguette you" nooit vergeten. Hieronder een mooi beeld, leuk hoe zo op de details wordt gelet waardoor alles verf lijkt.

 

 

Als je voor 27 oktober in de buurt bent van Boston, zeker een aanrader: de website van het Institute for Contemporary Art Boston! Mocht je geprikkeld zijn door zoveel moois bekijk dan de website van Mary Reid Kelley, de foto's in deze blog zijn haar eigendom.

Ook Barry McGee, heeft een uitstekende tentoonstelling in ditzelfde ICA waarover ik binnenkort iets wil schrijven.

 

NEXT EVENTS:

may 4+5, 2024 open studio days

 

 

Sign up for the newsletter and follow us on Instagram - Facebook - Twitter - LinkedIn
 © Hilde Goossens