Naast Mary Reid Kelley was er in het ICA in Boston nog meer moois. Als museum van hedendaagse kunst hadden zij een straatkunstenaar van formaat binnen gehaald. Alle gebruikte foto's zijn eigendom van het ICA en de kunstenaar.

 

Barry McGee began exhibiting his art in the late 1980s, not in a museum or gallery but on his home streets of San Francisco. ... Deploying a visual vocabulary that borrows from gaffiti, comics, hobo art, sign painting, and other sources, McGee's imagery simultaniously celebrates and critiques his diverse Mission District neighborhood. Having long viewed the city as a vital site for art and activism, he now brings the anarchic energy of inner-city street life to environments installed in art spaces. ...

 

Ik smaakte onmiddellijk wat ik zag. Een kleurrijke, felle, scherpe vormentaal die repetitief maar zonder te vervelen je blik van het ene naar het andere trekt.

Leuk ook was de installatie van de man die zijn hoofd tegen een muur bonkte, heel hedendaags gebracht op een houten vervormde wand. In elke kamer wachtte steeds een nieuwe verassing, een nieuwe collage van beeldschermen, een installatie met graffiti spuitende mannetjes, een compositie van kleine tekeningen, een collectie met de hand beschilderde glazen flessen, een kleurrijke wand, ... Maar alles met veel aandacht en in dezelfde scherpe stijl gebracht, een stijl die aanleunt bij reclame en het meer grafische werk, vrij gestileerd maar zonder decoratief over te komen.

Loved it!

 

 

 

 

 

Volgende keer neem ik jullie mee naar het MFA, het Museum of Fine Art waar een aantal pareltjes te vinden zijn in de afdeling hedendaagse kunst, en de tijdelijke mode tentoonstelling Hippie Chic ... omdat het ook eens zot mag zijn! ;)

 

NEXT EVENTS:

may 4+5, 2024 open studio days

 

 

Sign up for the newsletter and follow us on Instagram - Facebook - Twitter - LinkedIn
 © Hilde Goossens