NEXT EVENTS:
april 15>30, 2023 de intimiteit van papier hamme
may 6+7, 2023 open studio days
may 13>24, 2023 coupee cahier - industriemuseum gent
september 9>24, 2023 de hamse schildersschool en het idcollectief versus het land van de pillecyn hamme

 

 

 

idCollectief, mijn collectief, neemt ook dit jaar deel aan het Hamse boekenweekend. De beurs is vrij toegankelijk op zaterdag vanaf 14 uur, op zondag vanaf 10 uur. Meer informatie omtrent schrijvers en standhouders vind je op www.boekenweekend.be.

De sculptuur die ik maakte tijdens de openingsreceptie van Versier me is ook aanwezig op de boekenbeurs. Dit is wat Freddy Huylenbroeck, de voorzitter van idCollectief schreef over de performance en de sculptuur:

 

"Boek gerelateerd, is tevens het werk van Hilde Goossens, speciaal voor deze editie gecreëerd. De aanzet werd reeds gegeven tijdens de vernissage van Versier me op zondag 4 oktober. Tijdens de performance werd de relatie tussen kunstwerk en boekwerk ten spits gedreven. Bladzijden van tijdschriften, boeken en kranten vormen het broze materiaal voor haar sculptuur waarmee zij de grens tussen informatie en kennis, barbaarsheid en beschaving, heteronomie en autonomie oproept."

"In haar tijdelijke installatie wordt bedrukt papier anders benaderd. Parallel aan de actie van het schrijven worden de boeken, tijdschriften en dagbladen als drager van tekst ontdaan van hun inhoud tot enkel nog materie rest. Het zin-loos geworden papier krijgt als sculptuur een nieuwe functie en betekenis. In Versier me van deze collectiever schuilt onderhuids een maatschappijkritische dimensie die de oever- loze stroom van beeld, woord en vaak nutteloze informatie in vraag stelt. Het versiereffect met dode letters moet dan ook veeleer gelezen worden als een pleidooi voor authenticiteit in plaats van een wereld vol schijn en leugen."