20/10/2019: It's time ...

 

De tentoonstelling "It's time" is als een sluitstuk voor de reeks tentoonstellingen die in Square42 hebben plaatsgevonden.  Het pand staat te koop dus lange termijn plannen kan je niet meer maken. De laatste drie jaren heb ik samen met Jacky, Greet, Majella en vele andere passerende kunstenaars in Oostende regelmatig tentoongesteld in dit huis. Er ontstonden vele hechte vriendschappen en kruisbestuivingen, ik heb er veel nieuwe mensen ontmoet. Met een heel warm gevoel kijk ik dan ook graag terug op mijn tijd hier.

"It's time" is een oproep voor een groepstentoonstelling die door de kunstenaars zelf werd opgebouwd. Collega kunstenaars werden uitgenodigd om op vrijdag 1 werk mee te brengen en zelf een plaatsje te geven in de ruimte.

Om mijn warme herinneringen aan dit huis en de mensen die ik er ontmoette vast te leggen, heb ik het huis zelf geschilderd, een deel van de voorgevel althans. Het werk is gemaakt over een bestaand werk waarvan ik de compositie niet goed genoeg vond. Ik heb het werk 180° omgedraaid en daarop een deel van de gevel van Square42 geschilderd. Bij de transparante delen van de gevel heb ik het oorspronkelijke werk behouden, waardoor een gelaagdheid ontstaat. Meerdere verhalen kruisen zich in dit werk, zoals de kruisbestuivingen die daar hebben plaatsgevonden.

Vandaag nog tot 18u in SQuare42, Prinses Clemantinaplein 42, Oostende. Link naar het event op Facebook.

Let's keep in touch!